Τελικά, οι δωρεάν ιστοσελίδες ποσό δωρεάν είναι;

21 Μαρτίου 2018
1 Προβολές

Σχεδόν όλοι μας έχουμε δοκιμάσει μια ONLINE εφαρμογή η οποία μας προσφέρει δωρεάν κατασκευή ιστοσελίδας.

Από την εμπειρία μας, μαζέψαμε για εσάς ορισμένες από τις πιο γνωστές περιπτώσεις και μπαίνουμε σε πιο “απαγορευμένες” τεχνικές και εμπορικές περιοχές ώστε να δείτε μόνοι σας τι ακριβώς σημαίνει δωρεάν.

Wix.com

Ίσως η πιο γνωστή πλατφόρμα η οποία παρέχει δωρεάν κατασκευή ιστοσελίδας. Προσφέρει ένα φιλικότατο περιβάλλον εγγραφής, αλλά και δημιουργίας της ιστοσελίδας σας. Δεν απαιτούνται τεχνικές γνώσεις. Μπορείτε σε λίγα μόνο λεπτά να κάνετε εγγραφή και να ξεκινήσετε τη νέα υπέροχη ιστοσελίδα σας.

Όταν θα φτιάξετε τη νέα ιστοσελίδα θα έχετε:

  • Μια ιστοσελίδα η οποία θα λειτουργεί από ένα ΜΗ εμπορικό domain. Πχ σας προσφέρει τη διεύθυνση vaggelis.wixsite.com/ietaireiamou/index.html ενώ χρειάζεστε την www.ietaireiamou.gr ή www.ietaireiamou.com
  • Μια ιστοσελίδα χωρίς εταιρικό email του τύπου [email protected] και
  • Μια ιστοσελίδα χωρίς αποκλειστική Ιδιοκτησία, Μεταφερσιμότητα και Επεκτασιμότητα. Άρα δεν μπορείτε να την μεταφέρετε, ούτε και να την επεκτείνετε (πχ να την μετατρέψετε σε eshop).

Για την απόκτηση domain, ή και ορισμένων email πρέπει να πληρώσετε ένα από τα πακέτα τους εδώ, ξεκινώντας από 5€/μήνα για την υπηρεσία του ονόματος (η οποία λχ στην Ελλάδα κοστίζει 15€/έτος).

XO.gr

Αρκετές Ελληνικές επιχειρήσεις έχουν καταφύγει στις λύσεις που προσφέρει ο ΧΟ. Πρακτικά δεν προσφέρει τόσο άμεση εγγραφή χρήστη, αλλά το περιβάλλον διαχείρισης είναι και αυτό φιλικό.

Όπως όμως και στην περίπτωση του wix.com η ιστοσελίδα ΔΕΝ σας ανήκει. Η μόνη διαφορά είναι ότι αν έχετε κατοχυρώσει ένα domain όπως το ietaireiamou.gr τότε αν θέλετε να φύγετε από τον xo.gr θα σας μείνει μόνο το όνομα. Την ιστοσελίδα ΔΕΝ μπορείτε να την πάτε πουθενά.

Εν κατακλείδι, μιλάμε πάλι για μια ιστοσελίδα χωρίς αποκλειστική Ιδιοκτησία, Μεταφερσιμότητα και Επεκτασιμότητα. Άρα δεν μπορείτε να την μεταφέρετε, ούτε και να την επεκτείνετε (πχ να την μετατρέψετε σε eshop).

Blogger και WordPress

Ίσως οι δύο πιο σοβαρές και τίμιες προτάσεις για κατασκευή δωρεάν ιστοσελίδας. Το Blogger είναι ένα εργαλείο που προσφέρει δωρεάν η Google και το WordPress είναι η μεγαλύτερη κοινότητα ιστολογίων.

Τι μας προσφέρουν ακριβώς, και τι δεν;

  • Μιλάμε αποκλειστικά για Blog – ιστολόγιο και όχι για e-Shop ή Forum ή οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή. Απλή παρουσίαση περιεχομένου (κείμενα, φωτογραφίες, βίντεο).
  • Μας προσφέρουν χώρο παρουσίασης των σελίδων μας.
  • Δεν μας προσφέρουν όνομα χώρου πχ ietaireiamou.gr . Για να συνδέσουμε ένα όνομα χρειάζεται είτε σύνδεση από τεχνικό για το Blogger, είτε κάποια ετήσια συνδρομή για το WordPress.
  • Μας ανήκουν τα έπιπλα αλλά όχι η οικοδομή. Αν δηλαδή θελήσουμε να “φύγουμε” από το Blogger ή το WordPress, και να φτιάξουμε μια δική μας αποκλειστική ιστοσελίδα, τότε ΔΕΝ μας δίνουν όλη την κατασκευή που βλέπετε, αλλά ΜΟΝΟ τα κείμενα.

Συμπέρασμα

Ο Τσάμπας πέθανε. Όπου βλέπετε δωρεάν σημαίνει ότι πληρώνετε κάτι άλλο με μη ξεκάθαρο τρόπο. Και αυτό δεν είναι καθόλου τίμιο.

Μην επιλέγετε συνεργασίες όπου περιλαμβάνονται οι λέξεις “δωρεάν” και “απεριόριστα”. Ζητήστε Ιδιοκτησία, Μεταφερσιμότητα, Αποκλειστικότητα.

Οι ελεύθερες επιτυχημένες ιστοσελίδες, έχουν την τεχνική υποστήριξη και εκπαίδευση από επαγγελματίες τεχνικούς.

Αυτό απαιτεί μια σωστή και επαγγελματική φιλοξενία.

ξεκινήστε εδώ

Ίσως ενδιαφέρεστε

Επιλέγοντας Design για την ιστοσελίδα σας
Εικόνες και γραφικά, Επιχειρήσεις
99 προβολές
Εικόνες και γραφικά, Επιχειρήσεις
99 προβολές

Επιλέγοντας Design για την ιστοσελίδα σας

Marianna - 16 Μαρτίου 2018

Η επιλογή του design για την ιστοσελίδα σας είναι σημαντική υπόθεση. Το παν είναι η συνολική εμφάνιση, η αίσθηση και…

5 Plugins του WordPress για βελτιστοποίηση του WordPress site σας!
SEO - Προώθηση ιστοσελίδων
93 προβολές
SEO - Προώθηση ιστοσελίδων
93 προβολές

5 Plugins του WordPress για βελτιστοποίηση του WordPress site σας!

Christos Rontos - 15 Μαρτίου 2018

Γιατί το καλό SEO είναι μια επιτακτική ανάγκη για όλους τους ιστότοπους; Λοιπόν, το SEO είναι γνωστό ως η βελτιστοποίηση…

Μπορεί το SEO να βοηθήσει τη μικρή μου επιχείρηση;
SEO - Προώθηση ιστοσελίδων, Επιχειρήσεις
76 προβολές
SEO - Προώθηση ιστοσελίδων, Επιχειρήσεις
76 προβολές

Μπορεί το SEO να βοηθήσει τη μικρή μου επιχείρηση;

Marianna - 7 Μαρτίου 2018

Μπορεί να είστε μεγάλος επιχειρηματίας, αλλά και μικρομεσαίος. Και στις δύο περιπτώσεις, ένα πράγμα παίζει βασικό ρόλο: Όλες οι επιχειρήσεις,…

Σχολιάστε

Το email σας δεν δημοσιεύεται

Σχετικά άρθρα