Πώς ενημερώνω την ιστοσελίδα μου για να ανέβω στην Google;

21 Μαρτίου 2018
7 Προβολές

Για να αποκτήσουμε στοχευμένη επισκεψιμότητα, τόσο από την Google όσο και από τα Social Media (Facebook, YouTube, Blog, Twitter κοκ) χρειαζόμαστε:

  1. Την τεχνική υποστήριξη με καλή κατασκευή ιστοσελίδας, σωστή φιλοξενία, άμεση υποστήριξη και εκπαίδευση από μια εταιρεία κατασκευής ιστοσελίδων και
  2. Την σωστή ενημέρωση και εξωστρέφεια από τον ιδιοκτήτη της ιστοσελίδας.

Μην αναθέτετε την ενημέρωση της ιστοσελίδας σας και των Social Media σε εξωτερικές εταιρείες. Όχι ότι είναι άχρηστες, άλλα το σίγουρο είναι πως η πιο ποιοτική ενημέρωση και εξωστρέφεια γίνεται πάντα καλύτερα από τον ίδιο τον ιδιοκτήτη της ιστοσελίδας. Αυτόν που γνωρίζει καλύτερα από τον κάθε ένα την υπηρεσία του και τα προϊόντα του.

Κανείς δεν μπορεί να μιλήσει για τις υπηρεσίες και τα προϊόντα σας καλύτερα από εσάς τον ίδιο.

Σας δίνουμε μερικές απλές αλλά θαυματουργές τεχνικές για την άνοδό σας στην Google και τα Social Media.

Ανανέωση των υπηρεσιών/προϊόντων της ιστοσελίδας σας

Η Google εμφανίζει στη πρώτη σελίδα αναζητήσεων τις πιο ενημερωμένες ιστοσελίδες. Αυτές που έχουν το περισσότερο και το ποιοτικότερο περιεχόμενο. Αν για παράδειγμα, ο ανταγωνισμός σας έχει στην ιστοσελίδα του περισσότερα και καλύτερα προϊόντα/υπηρεσίες, τότε δεν υπάρχει περίπτωση να κερδίσετε καλύτερη κατάταξη.

Τουλάχιστον μια φορά το μήνα, αφιερώστε 2 ώρες για να ανανεώσετε τις σελίδες σας. Το ιδανικό είναι να αφιερώνετε μισή ώρα την εβδομάδα.

  • Ρίξτε μια ματιά στις παλιές σελίδες σας, και κάνετε διορθώσεις και προσαρμογές πάνω στο κείμενο. Βάλτε πχ 2 ή 3 bold σε μερικές πολύ σημαντικές για τον πελάτη λέξεις. Προσοχή: σε καμία περίπτωση ΠΟΤΕ δεν πειράζουμε τα υπάρχοντα alias.
  • Ανακοίνωσε κάτι νέο, ίσως ένα νέο προϊόν ή μια νέα υπηρεσία. Ίσως ένα εταιρικό νέο, μια παρουσία σε έκθεση, οτιδήποτε έχει κάνει η εταιρεία σας τον τελευταίο, μήνα – έστω και το πιο απλό – για να εξελιχθεί, πρέπει να κοινοποιηθεί. Δείχνουμε στους επισκέπτες μας ότι δεν ήμαστε στάσιμοι.
  • Ανακοίνωσε μια προσφορά ή ένα δώρο. Έστω ενδεικτικά. Σχεδόν το 90% των ελληνικών αναζητήσεων στη Google, περιλαμβάνει την λέξη τιμές (“υδραυλικός τιμές”, “ανακαίνιση τιμές”, “προϊόν/υπηρεσία τάδε τιμές”).

Ενημέρωση των Social Media, του Blog και των forum

Εφόσον έχει δημιουργηθεί το νέο περιεχόμενο στην ιστοσελίδα σας, είναι καλό να γίνετε εξωστρεφής, και να κοινοποιήσετε σχετικό περιεχόμενο στα Social Media.

Δεν κοινοποιούμε τα πάντα υποχρεωτικά παντού, αλλά φροντίζουμε για μια ολοκληρωμένη off-site (πέρα από την ιστοσελίδα) μας παρουσία:

  • Ενημερώνουμε το Facebook τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα, όχι αποκλειστικά με τις νέες προσφορές μας, και νέα από το website μας, αλλά με αυτό που αγαπά περισσότερο το κοινό μας. Δείτε περισσότερα εδώ.
  • Ενημερώνουμε το blog μας με αυτά που αρέσουν και ενδιαφέρουν το κοινό μας. Συχνές  ερωτήσεις – απαντήσεις, νέα της αγοράς, συμβουλές, ψυχαγωγικά – ενημερωτικά άρθρα γενικού ενδιαφέροντος κοκ.
  • Συμμετέχουμε ενεργά και με αφοσίωση σε forum, όπου φροντίζουμε όχι μόνο να ρωτάμε ή να αναρτούμε τυπικές απαντήσεις, αλλά να βοηθάμε και όποιον χρειάζεται τη βοήθεια μας.

Ελπίζουμε οι συμβουλές μας να σας βοηθήσουν αρκετά.

Ίσως ενδιαφέρεστε

4 Κερδοφόρα On-Page SEO Tips για ένα e-shop
e-shop, SEO - Προώθηση ιστοσελίδων
58 προβολές
e-shop, SEO - Προώθηση ιστοσελίδων
58 προβολές

4 Κερδοφόρα On-Page SEO Tips για ένα e-shop

Marianna - 23 Μαρτίου 2018

Ο ανταγωνισμός των e-shop είναι μεγάλος στην διαδικτυακή αγορά και μια  on-page βελτιστοποίηση της ιστοσελίδας σας, θα σας κρατήσει χιλιόμετρα μπροστά…

Επιλέγοντας Design για την ιστοσελίδα σας
Εικόνες και γραφικά, Επιχειρήσεις
165 προβολές
Εικόνες και γραφικά, Επιχειρήσεις
165 προβολές

Επιλέγοντας Design για την ιστοσελίδα σας

Marianna - 16 Μαρτίου 2018

Η επιλογή του design για την ιστοσελίδα σας είναι σημαντική υπόθεση. Το παν είναι η συνολική εμφάνιση, η αίσθηση και…

5 Plugins του WordPress για βελτιστοποίηση του WordPress site σας!
SEO - Προώθηση ιστοσελίδων
157 προβολές
SEO - Προώθηση ιστοσελίδων
157 προβολές

5 Plugins του WordPress για βελτιστοποίηση του WordPress site σας!

Christos Rontos - 15 Μαρτίου 2018

Γιατί το καλό SEO είναι μια επιτακτική ανάγκη για όλους τους ιστότοπους; Λοιπόν, το SEO είναι γνωστό ως η βελτιστοποίηση…

Σχολιάστε

Το email σας δεν δημοσιεύεται

Σχετικά άρθρα