Τελικά το SEO πέθανε;

23 Αυγούστου 2017

Για αυτούς που εργάζονται ακόμη με τις τεχνικές του 2013, ναι. Αυτό το SEO έχει πεθάνει.

Τι έχει αλλάξει από το 2013; Βλ. εδώ

Παρά πολλά. Έχουν γίνει ουσιαστικά, όχι απλά ριζικές αλλαγές, αλλά έχουν προστεθεί αρκετά νέα κριτήρια για την Google.

Συνοπτικά, το σημερινό SEO για να θεωρείται ολοκληρωμένο απαιτεί το πάντρεμα του πελάτη με μια σωστή εταιρεία κατασκευής ιστοσελίδων. Όπου

  • η εταιρεία κατασκευής είναι υπεύθυνη για τα Τεχνικά θέματα της ιστοσελίδας (όλα αυτά δηλαδή που γινόντουσαν μέχρι και το 2013) και
  • ο πελάτης είναι υπέυθυνος για το σωστό περιεχόμενο αλλα και τη εξωστρέφεια του.

Εδω, δεν θα σας μιλήσω για back link, META, links, εσωτερικούς συνδέσμους, σωςτα alias, headings, γρήγορη φορτωςη σελίδας κα . Αυτά ειναι πια αυτονόητα οτι πρεπει να τα έχετε. Αυτά αφορούν την εταιρεία κατασκευής.

Τι πρεπει λοιπόν να κανει ο ιδιοκτησία της ιστοσελιδας ακριβώς;

Ολική Ποιότητα υπηρεσιων και προϊόντων

Αν οι υπηρεσιες και τα προιοντα σας δεν ειναι πράγματι ανταγωνιστικά, τότε δεν υπαρχει περίπτωση να πετύχετε με το SEO. Εδω χρειάζεστε Google Adwords.

Πως μετράει  η Google την ποιότητα των υπηρεσιων μου;

Όπως θα δείτε και παρακάτω, υπάρχουν παρά πολλα κριτήρια για αυτο. Ενα απο τα σημαντικότερα ειναι ο χρόνος παραμονής. Πχ, αναζητάει κάποιος «υπηρεσιες καθαρισμού γραφείων«.

  • Γνωρίζετε ποσα αποτελέσματα θα ανοίξει;
  • Γνωρίζετε οτι στο τελευταίο αποτέλεσμα που θα μείνει (Α), ουσιαστικά δίνει ενα βραβείο σε αυτή την ιστοσελιδα; Γιατι πολυ απλά βρήκε αυτο που ήθελε.
  • Επίσης αν σε μια ιστοσελιδα βγει αμέσως (Β), αυτο σημαίνει οτι ειναι κατι τελείως εκτός απο αυτο που έψαχνε. Άρα αυτομάτως η Google θα ανεβάσει το (Α) website και ρίχνει σε κατάταξη το (Β).

Γενικά, φροντίστε την ποιότητα των προϊόντων και των υπηρεσιων σας και βρείτε την χρυσή τομή κόστους/κέρδους ώστε να σας ερωτευτεί η αγορα. Μετα ακολουθείτε τα επόμενα βήματα:

 

Το best seller περιεχόμενο

Αυτο που θα το διαβάσει ο υποψήφιος πελάτης σας και θα σας ερωτευτεί. Θα το αποθηκεύσει στα αγαπημένα, θα το κοινοποιήσει στους φίλους του και θα το στείλει με email.

Ποιο ειναι αυτο το περιεχόμενο;

Περιεχόμενο ειναι πολυ απλά 1) Κείμενα 2) Φωτογραφίες και 3) βίντεο. Θελετε να δημιουργήσετε περιεχόμενο που μιλάει στις καρδιές των αναγνωστών και τελικα πουλάει;

Βλ εδω

 

Η εξωστρέφεια και τα Social Media

Ξέρετε… Οι Αμερικανοί όταν ετοιμάζουν ενα startup (που λένε και στο χωριό μου), μια νεα δουλειά με απλά λόγια, ξεκινούν απο το τελευταίο βήμα. Ετσι φαίνεται τουλάχιστον.

Για παραδειγμα, αν ξεκινησουμε την επιχείρηση Προιοντα Ζύμης με Ζέα, τότε ο Αμερικανός, ενώ εχει κανει έναρξη επιχείρησης, πριν καλα καλα νοικιάσει γραφεία, αρχίζει και

  • βομβαρδίζει το Facebook με σχετικές δημοσιεύσεις,
  • στέλνει newsletter σε στοχευμένους πελάτες – συνεργάτες,
  • πληρώνει για Google Adwords και διαφήμιση στο Facebook, δημιουργώντας έναν απίστευτου μεγέθους ντόρο για το προϊόν του.

Και ενώ παράλληλα ολοκληρώνεται η γραμμή παραγωγής, όταν το προϊόν φτάσει στα ράφια των καταστημάτων, τότε το κοινό του ειναι ήδη έτοιμο.

Δημιουργήστε ενα πλάνο το οποίο θα εχει μια θεματολογία γύρω απο τα προιοντα και τις υπηρεσιες σας.  Προγραμματίστε δημοσιεύσεις στο Facebook, το εταιρικό σας blog και ανεβάστε video στο YouTUBE

Απαντήστε σε σχόλια και απορίες των θαυμαστών σας και δημιουργήστε μια ONLINE κοινοτητα!

Πως γινεται η σωστή δημιουργια περιεχομένου, και πως οργανώνεται σωςτα μια ολοκληρωμένη εξωστρέφεια στα Social media;

Τόσο για το περιεχόμενο αλλα και την ONLINE εξωστρέφεια σας, σας εκπαιδευει η εταιρεία φιλοξενιας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

 

Leave a Comment

Your email address will not be published.