Σε ποιόν κατάλογο να πληρώσω;

23 Αυγούστου 2017
23 Προβολές

child_questioning_960x360

Το θέμα της καταχώρησης σε προωθητικούς καταλόγους, είναι όλο το χρόνο επίκαιρο για όλες τις επιχειρήσεις. Όλοι οι κλάδοι βιομηχανία, εμπόριο, μεταφορές, αναψυχή, ναυτιλία, υγεία, εκπαίδευση, παραγωγή, παροχή υπηρεσιών κλπ. βομβαρδίζονται από τηλεφωνήματα από καταλόγους που τους καλούν να καταχωρήσουν την επιχείρηση τους με ποικίλα κοστολόγια και τρόπους πληρωμής (σπανιότατα δε, έως ποτέ, πληρωμή εκ του αποτελέσματος).

Αυτή είναι μια τηλεφωνική συζήτηση με πελάτισσα μου, που ήθελε να ενημερωθεί για την καταχώρηση σε καταλόγους:

Πελάτισσα: Σε ποιους καταλόγους αξίζει να επενδύσω για να με προβάλλουν;

BLB.gr: Για να ελέγξετε την ποιότητα του καταλόγου που θα επιλέξετε να καταχωρηθείτε, χρειάζεστε ένα τεχνικό που σας παρέχει επαγγελματική φιλοξενία ιστοσελίδας και τεχνική υποστήριξη. Ο τεχνικός σας διαθέτει όλα τα εργαλεία για να “ελέγξει” τον κατάλογο: πχ πόσα κλικ μας φέρνει ο κατάλογος και αν είναι στοχευμένα και αν έχει υψηλό page rank (βαθμολογία Google) κλπ.

Πελάτισσα: Δηλαδή υπάρχει περίπτωση να μην είναι στοχευμένα τα κλικ που μου κάνουν;

BLB.gr: Φυσικά, αν είναι χαμηλού επιπέδου κατάλογος το μόνο που μπορεί να προκαλέσει είναι ζημιά στην ιστοσελίδα σας.

Πελάτισσα: Και πως μπορώ να πάθω ζημιά έτσι;

BLB.gr: Αυτό συμβαίνει γιατί η Google “βλέπει” ότι υπάρχουν δικά σας backlinks, σε κακής ποιότητας ιστοσελίδα, και θεωρεί και την δική σας ιστοσελίδα αναξιόπιστη.

Επιπρόσθετα η Google λόγω αλλαγών στον αλγόριθμο της, αναγνωρίζει αν τα κλικ στην ιστοσελίδα σας είναι στοχευμένα και πρόκειται για αληθινό αγοραστικό κοινό και όχι ψεύτικοι χρήστες, ρομπότ η clickfarms κλπ.

Σύμφωνα μάλιστα με τις αναβαθμίσεις αλγορίθμου της Google Panda & Penguin, το 90% των Ελληνικών καταλόγων είναι χαμηλού επιπέδου, χωρίς να πληρούν τις προδιαγραφές του εξωτερικού.

Πελάτισσα: Δηλαδή οι λίστες με τους καταλόγους μου τρώνε τα λεφτά, χωρίς αποτέλεσμα, αλλά μου προκαλούν και ζημιά από πάνω;

BLB.gr: Δεν θα έλεγα ότι οι λίστες με καταλόγους είναι εντελώς άχρηστες και επιζήμιες. Απλά όπως προανέφερα χρειάζεστε τεχνική υποστήριξη για να ελεγχθεί η ποιότητα του καταλόγου και καλή φιλοξενία ιστοσελίδας.

Πελάτισσα: Δυστυχώς τόσα χρόνια με παίρνουν τηλέφωνο και μου τάζουν φύκια για μεταξωτές κορδέλες…

BLB.gr: Αυτά παθαίνετε για να μην κάνετε έλεγχο! (γέλια).

Η αλήθεια είναι ότι για να προβληθείτε στο internet η μόνη, αξιόπιστη, και με μακροχρόνια αποτελέσματα λύση είναι η βελτιστοποίηση και το SEO της ιστοσελίδας, όπως ακριβώς ορίζει και η ίδια η Google. Όλα τα υπόλοιπα είναι συμπληρωματικά.

Τα τηλεφωνήματα που δέχεστε και σας γεμίζουν με παραπληροφόρηση του τύπου “θα αυξηθούν κατακόρυφα οι πωλήσεις σας” είναι το λιγότερο ουτοπικά τουλάχιστον για τα Ελληνικά δεδομένα. Δεν γίνεται με ένα τηλεφώνημα να γίνει αυτό.

Ο λόγος είναι γιατί χρειάζεται εξειδικευμένη μελέτη και μια ομάδα τεχνικών με εμπειρία για να στηρίξουν την βελτιστοποίηση και την προώθηση της ιστοσελίδας σας. Και φυσικά η δική σας συμμετοχή είναι καθοριστικής σημασίας για την επιτυχία, καθώς μόνο εσείς μπορείτε να περιγράψετε ιδανικά το αντικείμενο σας. Αναντίρρητο βέβαια και το γεγονός ότι πρέπει να πληρώνετε εκ του αποτελέσματος.

Το αποτέλεσμα βέβαια θα είναι να καταλαμβάνετε τις πρώτες θέσεις στις αναζητήσεις της Google σε στοχευμένα αποτελέσματα που σας αφορούν και να καθιερωθεί η επωνυμία σας στην αγορά. Γνωρίζετε ότι αυτή την στιγμή οι πελάτες σας ψάχνουν και δεν σας βρίσκουν;

Πελάτισσα: Κατάλαβα. Καλό θα ήταν να κλείσουμε ένα ραντεβού να μου δώσετε τις προτάσεις σας για την προώθηση της ιστοσελίδας μου.

Για να κλείσετε το δικό σας ραντεβού:perissotera_button

Ίσως ενδιαφέρεστε

7 συμβουλές για σωστές επικεφαλίδες στο site σας
Google, SEO - Προώθηση ιστοσελίδων
63 προβολές
Google, SEO - Προώθηση ιστοσελίδων
63 προβολές

7 συμβουλές για σωστές επικεφαλίδες στο site σας

Christos Rontos - 20 Απριλίου 2018

Οι τίτλοι των ιστοσελίδων είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας για το SEO και η Google το λαμβάνει πολύ σοβαρά στα…

11 Λόγοι που δεν εμφανίζεστε στην Google [Infograph]
Google, SEO - Προώθηση ιστοσελίδων
3 κοινοποιήσεις142 προβολές
Google, SEO - Προώθηση ιστοσελίδων
3 κοινοποιήσεις142 προβολές

11 Λόγοι που δεν εμφανίζεστε στην Google [Infograph]

Marianna - 15 Απριλίου 2018

Γνωρίζετε τους λόγους που η ιστοσελίδα σας δεν την καλύτερη δυνατή απόδοση στην Google; Μήπως σας ...τιμωρεί; Μήπως εκκρεμούν βασικά…

Άνοιγμα συνδέσμου (link) μενού σε νέο παράθυρο
Blog, CMS
231 προβολές
Blog, CMS
231 προβολές

Άνοιγμα συνδέσμου (link) μενού σε νέο παράθυρο

Christos Rontos - 12 Απριλίου 2018

Μερικές φορές μπορεί να χρειαστεί να ανοίξετε έναν σύνδεσμο μενού πλοήγησης σε ένα νέο παράθυρο. Το πρόβλημα είναι ότι αυτή…

Σχολιάστε

Το email σας δεν δημοσιεύεται

Σχετικά άρθρα