“Blogtrotters 2015” Ένα μεγάλο βήμα για τον Ελληνικό Τουρισμό

23 Αυγούστου 2017
11 Προβολές

Την περασμένη Τετάρτη 17 Ιουνίου, 2015, πραγματοποιήθηκε μια από τις μεγαλύτερες συναντήσεις διεθνών bloggers για τα Ελληνικά δεδομένα.

Blogtrotters-2015
Με πρωτοβουλία  του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα, στο Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, έλαβε χώρα η συνάντηση ομάδας 45 διεθνών travel, lifestyle και urban bloggers από 12 χώρες. Οι bloggers επισκέφθηκαν τη Θεσσαλονίκη, τη Χαλκιδική και τον Όλυμπο, και συμμετείχαν στην ετήσια διοργάνωση «Blogtrotters 2015».

Ένα μεγάλο βήμα για την προώθηση του Ελληνικού Τουρισμού με την πολύτιμη βοήθεια των bloggers, οι οποίοι περιγράφουν τα ταξίδια τους στην χώρα μας και δεν επηρεάζονται από το “ρεύμα” των ΜΜΕ, αλλά περιγράφουν αλήθειες και βιώματα για την Ελληνική φιλοξενία και της υψηλής ποιότητας παροχές προς τους Τουρίστες που επισκέπτονται την χώρα μας.

Από την ομιλία του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα:

blogtrotters_2015«Αυτό που θα ήθελα σήμερα είναι να σας δώσω εικόνες που θα σας κάνουν να αναζητήσετε και να βιώσετε οι ίδιοι με τις αισθήσεις σας, την καρδιά της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας. Θέλω να τονίσω το γεγονός ότι τα βασικά πλεονεκτήματα της περιοχής μας δε βασίζονται μόνο στην καθιερωμένη εικόνα που μοιράζονται άνθρωποι απ’ όλο τον κόσμο, αλλά επίσης στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, οι οποίες μπορούν να παρέχουν στους επισκέπτες μας μια μοναδική εμπειρία. Το μότο μας είναι: Πολλές ιστορίες, μία καρδιά».

 
«Δεν είναι δυνατόν κανένας έντυπος ταξιδιωτικός οδηγός ποτέ να μπορέσει να ξεπεράσει μια πραγματική εμπειρία ζωής, όσο σημαντικές ποσότητες πληροφοριών κι αν περιέχει», σημείωσε ο κ. Τζιτζικώστας και συνέχισε: «Σας προσκαλώ να εξερευνήσετε το Άγιον Όρος στη Χαλκιδική, τον Τάφο της Αμφίπολης στις Σέρρες, τη Βεργίνα στην Ημαθία, το Δίον στην Πιερία, και να πάρετε ολόκληρη την εικόνα της θρησκευτικής και αρχαιολογικής ιστορίας της Μακεδονίας. Να επισκεφθείτε τις μοναδικές παραλίες της Χαλκιδικής, της Πιερίας και να νιώσετε άνετα στα περίφημα beach bars που βρίσκονται δίπλα στη θάλασσα. Μπορείτε να εξερευνήσετε τα μονοπάτια πεζοπορίας στον Όλυμπο Πιερίας, ή στα καταφύγια σκι στο Καϊμάκτσαλαν Πέλλας, στο Σέλι Ημαθίας, στο Ελατοχώρι Πιερίας. Μπορείτε επίσης να εξερευνήσετε τις λίμνες Κερκίνη στις Σέρρες, Βόλβη στη Θεσσαλονίκη, Δοϊράνη στο Κιλκίς, και το δέλτα του ποταμού Αξιού, το φράγμα του Αλιάκμονα, και να απολαύσετε υπέροχα τοπία. Φυσικά μπορείτε να εξερευνήσετε την αυθεντική, ζωντανή και φιλόξενη Θεσσαλονίκη, η οποία σας περιμένει να την ανακαλύψετε. Δοκιμάστε τα τοπικά εδέσματα, τα φημισμένα προϊόντα μας και τα εξαιρετικά κρασιά της Μακεδονίας».

 
Ο Περιφερειάρχης συμπλήρωσε: «Βρίσκω τη σημερινή μας συνάντηση απαραίτητη και ουσιαστική για την πόλη και την περιοχή μας. Και αυτό γιατί οι μπλόγκερ είναι σήμερα ηγέτες στη διαμόρφωση της κοινής γνώμης και έχουν τη δύναμη να δίνουν πραγματική ‘εκ των έσω’ ενημέρωση πάνω σε κάθε ζήτημα. Η προσωπική μου άποψη είναι ότι αυτή η νέα κατάσταση απόκτησης πληροφοριών αποτελεί και φέρνει πραγματική εξέλιξη. Και αυτό, δηλαδή η εξέλιξη, είναι το ζητούμενο για τον τόπο μου».

Εμείς, σαν φορείς του internet, επικροτούμε όλες αυτές τις πρωτοβουλίες που προάγουν τον Ελληνικό Πολιτισμό, κουλτούρα και ιστορία και βασίζονται σε αλήθειες και βιωματικές καταστάσεις και όχι στην παραπληροφόρηση που κυριαρχεί στο εξωτερικό για τον Ελληνικό Τουρισμό. 

 

Ίσως ενδιαφέρεστε

7 συμβουλές για σωστές επικεφαλίδες στο site σας
Google, SEO - Προώθηση ιστοσελίδων
63 προβολές
Google, SEO - Προώθηση ιστοσελίδων
63 προβολές

7 συμβουλές για σωστές επικεφαλίδες στο site σας

Christos Rontos - 20 Απριλίου 2018

Οι τίτλοι των ιστοσελίδων είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας για το SEO και η Google το λαμβάνει πολύ σοβαρά στα…

11 Λόγοι που δεν εμφανίζεστε στην Google [Infograph]
Google, SEO - Προώθηση ιστοσελίδων
3 κοινοποιήσεις142 προβολές
Google, SEO - Προώθηση ιστοσελίδων
3 κοινοποιήσεις142 προβολές

11 Λόγοι που δεν εμφανίζεστε στην Google [Infograph]

Marianna - 15 Απριλίου 2018

Γνωρίζετε τους λόγους που η ιστοσελίδα σας δεν την καλύτερη δυνατή απόδοση στην Google; Μήπως σας ...τιμωρεί; Μήπως εκκρεμούν βασικά…

Άνοιγμα συνδέσμου (link) μενού σε νέο παράθυρο
Blog, CMS
231 προβολές
Blog, CMS
231 προβολές

Άνοιγμα συνδέσμου (link) μενού σε νέο παράθυρο

Christos Rontos - 12 Απριλίου 2018

Μερικές φορές μπορεί να χρειαστεί να ανοίξετε έναν σύνδεσμο μενού πλοήγησης σε ένα νέο παράθυρο. Το πρόβλημα είναι ότι αυτή…

Σχολιάστε

Το email σας δεν δημοσιεύεται

Σχετικά άρθρα