Design Διεθνών Προδιαγραφών

  1. Home
  2. Σχεδιασμός ιστοσελίδας

Πως θέλετε να δείχνει η ιστοσελίδα σας;

Ο σχεδιασμός μιας ιστοσελίδας και το εικαστικό αποτέλεσμα είναι πολύ σημαντικό για την κατασκευή ιστοσελίδων. Το πώς φαίνεται η ιστοσελίδα μας, πως την βλέπει δηλαδή ο επισκέπτης, είναι πολύ σημαντικό για την επιτυχία του website μας.

Το Design της ιστοσελίδας μας, για να είναι το πιο επιτυχημένο, έχει κάποια μυστικά στην δημιουργία του:

Εύχρηστο

Η εύκολη πλοήγηση είναι πολύ σημαντική στον σχεδιασμό ιστοσελίδων. Το Design της ιστοσελίδας σας, επιβάλλεται να είναι εύκολο για τον χρήστη, ώστε να βρίσκει άμεσα αυτό που ψάχνει στην ιστοσελίδα σας. Στην ευχρηστία, συμβάλλει και η ορθή κατηγοριοποίηση του υλικού σας, για την οποία μπορούν να σας κατευθύνουν οι ειδικοί του web.

Φωτεινό χρωματικά

Η θετική ενέργεια χρειάζεται για να εξασφαλίσουμε την παραμονή του επισκέπτη στην ιστοσελίδα μας. Μια ιστοσελίδα, φωτεινή χρωματικά, που εκπέμπει θετικότητα στο χρήστη, έχει πολύ περισσότερες πιθανότητες να παραμείνει σε αυτήν ο επισκέπτης, παρά σε μια ιστοσελίδα μουντή και σκοτεινή.

Εμφανές λογότυποlogo1

Ο βασικός λόγος της κατασκευής ιστοσελίδας είναι να παρουσιάσουμε την εταιρεία, τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες μας στο κοινό του internet. Το λογότυπό μας πρέπει να είναι εμφανές στην ιστοσελίδα μας, καθαρό και με καλή ανάλυση. Έτσι σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα θα καθιερώσουμε το Brand Name μας στην αγορά και θα αποκτήσουμε φήμη.

Ξεκούραστο

Ένα υπερβολικό website μόνο ξεκούραστο δεν χαρακτηρίζεται. Σημαντικό για τον σχεδιασμό της ιστοσελίδας μας είναι να είναι ξεκούραστη και ως προς τα κείμενα (περιεχόμενο) και ως προς τη δομή της. Έτσι ο επισκέπτης θα παραμείνει σε αυτήν, διαβάζοντας πιο εύκολα το περιεχόμενο μας.

Συμμετοχή

Η συμμετοχή στη ιστοσελίδα μας είναι το περίφημο engagement. Επιτυγχάνεται με like, comment, share, tag κλπ. στα κείμενα, τα βίντεο και τις εικόνες μας. Οι επισκέπτες μας προωθούν και διαφημίζουν μόνοι τους την ιστοσελίδα μας. Αυτό επιτυγχάνεται από την καλή ποιότητα του περιεχομένου μας.

Mobile-DevicesResponsive Design

Γιατί πλέον όλοι σερφάρουν στο διαδίκτυο από φορητές συσκευές, κινητά, λάπτοπ, τάμπλετ κλπ. Και θεωρείται αυτονόητο, κάθε σοβαρή ιστοσελίδα να είναι σχεδιασμένη έτσι, ώστε να παίζει άψογα σε όλες τις οθόνες, να είναι δηλαδή Responsive.

Σύγχρονο

Φυσικά και δεν θέλουμε η ιστοσελίδα μας να δείχνει “παλαιομοδίτικη”. Έτσι λοιπόν το Design της ιστοσελίδας μας πρέπει να ακολουθεί τις τάσεις του εξωτερικού και να πληροί όλα τα διεθνή standards.

 

Γρήγορο Load time

Ο σωστός και επαγγελματικός σχεδιασμός ιστοσελίδας, παίζει ρόλο και για την ταχύτητα που φορτώνει η ιστοσελίδα μας. Το Design της ιστοσελίδας μας πρέπει να είναι τέτοιο, ώστε να ωφελεί στην γρήγορη φόρτωση της ιστοσελίδας μας σε όλους τους browsers. Φυσικά για τον σκοπό αυτό συμβάλλει καταλυτικά ένας server με υποστήριξη, για να ανταποκρίνεται ταχύτατα η ιστοσελίδα μας παγκοσμίως.

Επίκαιρο

Η συχνή ενημέρωση του περιεχομένου μας ειδικά στην αρχική σελίδα της ιστοσελίδας μας είναι πολύ σημαντική. Ένα συνεχώς επίκαιρο Design στην ιστοσελίδα μας, βοηθά και στο SEO (υπηρεσίες προώθησης στο διαδίκτυο) και τα αποτελέσματα που θα “πιάνει” η ιστοσελίδα μας στις μηχανές αναζήτησης.

 

Ενδιαφέρον

Ένα εικαστικό ιστοσελίδας που κεντρίζει το ενδιαφέρον του επισκέπτη, δεν μπορεί παρά να είναι επιτυχημένο. Ο σχεδιασμός του website μας, πρέπει να είναι τέτοιος ώστε να κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον του επισκέπτη – πιθανού πελάτη, αναλλοίωτο.

Απλό

Less is more… Η ομορφιά της απλότητας είναι αδιαμφισβήτητη. Το ίδιο συμβαίνει και με τον σχεδιασμό ιστοσελίδας. Όσο πιο απλή είναι, τόσο πιο όμορφη και εύχρηστη.

Custom

Το Design της ιστοσελίδας μας πρέπει να είναι κομμένο και ραμμένο πάνω στις ανάγκες μας και να μας χαρακτηρίζει απόλυτα. Γιατί να πάρουμε μια έτοιμη μακέτα / template που μπορεί να το την πάρει οποιοσδήποτε μη επαγγελματίας και η “επαγγελματική” μας ιστοσελίδα να είναι ίδια με κάποιου άλλου; Προτιμάμε λοιπόν χειροποίητες κατασκευές, που μας ανήκουν ολοκληρωτικά, αλλά και επεκτάσιμες λύσεις για να μπορούμε να διαχειριζόμαστε εύκολα την ιστοσελίδα μας τώρα και στο μέλλον.

 

Αποκτήστε σήμερα ένα ανανεωμένο Design για την ιστοσελίδα σας

μάθετε περισσότερα

  • Κοινοποίηση:

Marianna

Author Since: 23 Φεβρουαρίου 2023

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.