Τι διαφορά έχει η ιστοσελίδα από το e shop;

5 Δεκεμβρίου 2014
52 Προβολές

Επιτέλους καταλάβαμε την σπουδαιότητα του να έχει η επιχείρηση μας ιντερνετική παρουσία και ότι είναι ανάγκη η κατασκευή μιας ιστοσελίδας. Όλοι μας ψάχνουμε προϊόντα και υπηρεσίες μέσω internet. Η δική μας επιχείρηση θα λείπει λοιπόν από το internet;

 Ιστοσελίδα ή eshop λοιπόν;

Η ιστοσελίδα μας είναι ίδια με την βιτρίνα ενός καταστήματος. Παρουσιάζει την επιχείρηση μας στο internet, χωρίς όμως γεωγραφικούς περιορισμούς. Η βιτρίνα του καταστήματος μας είναι ορατή μόνο στην φυσική του διεύθυνση, ενώ η “βιτρίνα” μας στο internet είναι ορατή παγκόσμια. Στη φυσική μας βιτρίνα αλιεύουμε πελάτες που περνούν απ’έξω, ενώ στην ιντερνετική μας βιτρίνα αλιεύουμε πελάτες παγκόσμια.

ecommerce

Το e shop είναι η προσωποποίηση του φυσικού μας καταστήματος στο internet. Το eshop είναι ακριβώς όπως το φυσικό μας κατάστημα: Διαθέτει βιτρίνα, ράφια, αποθήκη, ταμείο και όλα τα χαρακτηριστικά ενός φυσικού καταστήματος.

Τι όμως χρειάζεται πραγματικά η επιχείρηση μου;

Εξαρτάται από το τι ακριβώς μας ενδιαφέρει να κάνουμε. Αν θέλουμε να παρουσιάσουμε την επιχείρηση μας και τα προϊόντα μας στο κοινό, χρειαζόμαστε μια επαγγελματική ιστοσελίδα παρουσίασης.

Αν πάλι θέλουμε να πουλήσουμε διαδικτυακά τα προϊόντα μας, χρειαζόμαστε ένα e shop. Πριν όμως κάνουμε το ηλεκτρονικό μας κατάστημα πρέπει να σκεφτούμε:

Για να διαχειριστούμε το eshop μας και να δουλέψουμε με αυτό, χρειαζόμαστε τα “χέρια” που χρειαζόμαστε και στο κατάστημα μας: Κάποιος να διακοσμεί την βιτρίνα, κάποιος να επιβλέπει την αποθήκη, κάποιος να κάθεται στο ταμείο, κάποιος να αναλαμβάνει τις παραγγελίες, μια μεταφορική για να παραδίδει τα προϊόντα, κάποιος να διαχειρίζεται τις διαφημίσεις και τα νέα προϊόντα κλπ…

Δεν μπορείτε να τα κάνετε όλα μόνος σας!

Έτσι λοιπόν πρέπει να σκεφτούμε αν έχουμε το ανθρώπινο δυναμικό που θα στηρίξει το eshop μας, αν μπορούμε να ανταποκριθούμε στην αυξημένη ζήτηση των προϊόντων μας, αν έχουμε ένα καλό σύστημα αποθήκης (ERP) και φυσικά αν έχουμε τους οικονομικούς πόρους για να φτιάξουμε το κατάστημα μας στο διαδίκτυο.

Μπορώ να μετατρέψω την ιστοσελίδα μου σε eshop;

157317847

Άλλη μια λύση, ίσως η καλύτερη, είναι να φτιάξουμε μια ιστοσελίδα παρουσίασης, ώστε να βλέπει το κοινό τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας, με ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ για eshop. Να είναι δηλαδή επεκτάσιμη ιστοσελίδα, χωρίς να χρειάζεται να κατασκευαστεί από την αρχή και να μας κοστίσει τα διπλά λεφτά.

Γενικότερα είναι πολύ σημαντικό η ιστοσελίδα που θα παραλάβουμε, να είναι user friendly ώστε να μπορούμε να την διαχειριστούμε εύκολα και να δουλεύουμε με αυτήν. Επίσης πρέπει να είναι αποκλειστικά δική μας και να μην πληρώνουμε άδεια χρήσης της ίδιας μας της ιδιοκτησίας.

Από τα πιο σημαντικά πλέον, στην κατασκευή ιστοσελίδων, είναι η προώθηση στο διαδίκτυο και τα Social Media. Πρέπει η ιστοσελίδα μας να είναι κατασκευασμένη σύμφωνα με τα κριτήρια της Google και να ακολουθούνται ορθές τακτικές SEO.

Κατά την κατασκευή της επαγγελματικής μας ιστοσελίδας λοιπόν, θα προσέξουμε τα παραπάνω. Πρέπει όμως, να μάθουμε να δουλεύουμε με την ιστοσελίδα μας και να μελετάμε τι κινήσεις πρέπει να κάνουμε για να στηρίξουμε μελλοντικά ένα eshop.

Υπάρχει η περίπτωση, να μας βολεύει η ιστοσελίδα παρουσίασης, και να μπορούμε να εργαστούμε αποδοτικά με αυτήν. Αν όμως είμαστε έτοιμοι για την δημιουργία του ηλεκτρονικού  καταστήματος, προχωράμε άμεσα στο εγχείρημα αυτό.images

Πριν κάνουμε όποια κίνηση όμως, συμβουλευόμαστε μόνο τους ειδικούς του διαδικτύου, που θα μας κατευθύνουν για να πάρουμε την σωστή απόφαση. Επίσης μελετούμε προσεκτικά τις προσφορές που θα λάβουμε για την κατασκευή ιστοσελίδας ή eshop.

Διαβάστε ένα πολύ ενημερωτικό άρθρο, γιατί μια “φθηνή” ιστοσελίδα θα μας κοστίσει πιο ακριβά εδώ.

Είστε έτοιμοι για δουλειά; Let’s work λοιπόν!

Ίσως ενδιαφέρεστε

7 συμβουλές για σωστές επικεφαλίδες στο site σας
Google, SEO - Προώθηση ιστοσελίδων
63 προβολές
Google, SEO - Προώθηση ιστοσελίδων
63 προβολές

7 συμβουλές για σωστές επικεφαλίδες στο site σας

Christos Rontos - 20 Απριλίου 2018

Οι τίτλοι των ιστοσελίδων είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας για το SEO και η Google το λαμβάνει πολύ σοβαρά στα…

11 Λόγοι που δεν εμφανίζεστε στην Google [Infograph]
Google, SEO - Προώθηση ιστοσελίδων
3 κοινοποιήσεις142 προβολές
Google, SEO - Προώθηση ιστοσελίδων
3 κοινοποιήσεις142 προβολές

11 Λόγοι που δεν εμφανίζεστε στην Google [Infograph]

Marianna - 15 Απριλίου 2018

Γνωρίζετε τους λόγους που η ιστοσελίδα σας δεν την καλύτερη δυνατή απόδοση στην Google; Μήπως σας ...τιμωρεί; Μήπως εκκρεμούν βασικά…

Άνοιγμα συνδέσμου (link) μενού σε νέο παράθυρο
Blog, CMS
231 προβολές
Blog, CMS
231 προβολές

Άνοιγμα συνδέσμου (link) μενού σε νέο παράθυρο

Christos Rontos - 12 Απριλίου 2018

Μερικές φορές μπορεί να χρειαστεί να ανοίξετε έναν σύνδεσμο μενού πλοήγησης σε ένα νέο παράθυρο. Το πρόβλημα είναι ότι αυτή…

Σχολιάστε

Το email σας δεν δημοσιεύεται

Σχετικά άρθρα