Η ιστορία του Linkedin

  1. Home
  2. Internet Marketing
Η ιστορία του Linkedin

αρχείο λήψης

“Relationships matter”

Πότε ιδρύθηκε:

Το μότο του μεγαλύτερου κοινωνικού δικτύου για επαγγελματίες είναι οι σχέσεις μετράνε. Στις 5 Μαΐου το 2003, σε ένα μικρό γραφείο ξεκίνησε επίσημα το LinkedIn. Μόλις ένα μήνα μετά την πρώτη του λειτουργία το LinkedIn απέκτησε πάνω από 4.250 χρήστες. Στις μέρες μας, κάθε μισή ώρα (αντί για ένα μήνα) συγκεντρώνει αυτόν τον αριθμό χρηστών! Πλέον το LinkedIn αποτελεί ένα σπουδαίο εργαλείο για τους επαγγελματίες που ασχολούνται με τον κύκλο τους ή ψάχνουν δουλειά.

Λίγα λόγια για τον ιδρυτή

Ο Ρέιντ Χόφμαν, κατάγεται από την Αμερική και γεννήθηκε στην Καλιφόρνια. Με σπουδές στα οικονομικά, είχε μεγάλες βλέψεις για τον χώρο των επιχειρήσεων. Στο ιστορικό του μετρά και άλλες εταιρείες ONLINE και ήταν αυτός που δημιούργησε το PayPal. Επένδυσε σε μεγάλες επιχειρήσεις όπως το eBay και το Facebook. Το nickname του διαδικτυακά είναι ο «Μίδας του Ιντερνετ», γιατί μόνο με την εταιρεία του LinkedIn έγινε κατά 1,7 δισεκατομμύρια δολάρια πιο πλούσιος.

Η αρχική ιδέα

Στην πραγματικότητα ξεκίνησε σαν μια ιδέα στο σαλόνι του Χόφμαν στο τελείωμα του 2002. Η ιδέα υλοποιήθηκε στις 5 Μαΐου το 2003 με έδρα τη Σίλικον Βάλεϊ και μετέπειτα με γραφεία σε όλες τις γωνίες του κόσμου σε περισσότερες από 200 πόλεις και χώρες.

Η ηγετική ομάδα της εταιρείας αποτελείται από στελέχη εταιρειών όπως η Yahoo, η Google, η Microsoft, το TiVo, το PayPal και η Electronic Arts. Διευθύνων σύμβουλος του LinkedIn είναι ο Τζεφ Γουέηνερ.

92807_1510

Η οικονομική επένδυση:

Η εταιρεία του LinkedIn νομικά ανήκει στο δημόσιο. Το επιχειρηματικό στυλ που ακολουθεί αποφέρει έσοδα από τις υπηρεσίες “πρόσληψη λύσεις”, “λύσεις μάρκετινγκ” και ” premium συνδρομές”. Οι εργαζόμενοι στην εταιρεία LinkedIn είναι σήμερα, πάνω από 3.750 παγκόσμια. Από αυτούς τους εργαζόμενους πάνω από 1.800 κατέχουν πλήρη απασχόληση. Στην Ελληνική αγορά το LinkedIn άρχισε να αναπτύσσεται από το 2006.

Οι αριθμοί του LinkedIn

  • Σύμφωνα με τη Wikipedia, το LinkedIn έχει πάνω από 30 εκατομμύρια χρήστες. Η επισκεψιμότητα του LinkedIn μηνιαίως είναι 3,5 εκατομμύρια χρήστες περίπου από πάνω από 150 διαφορετικές εταιρείες.
  • Το LinkedIn από τον Νοέμβριο του 2011 αποτελεί το μεγαλύτερο επαγγελματικό δίκτυο παγκόσμια στο διαδίκτυο. Έχει 140 εκατομμύρια χρήστες περίπου, σε παραπάνω από 200 χώρες.
  • Πάνω από 59% χρήστες του LinkedIn είναι από περιοχές εκτός των ΗΠΑ.
  • Το 2010 οι αναζητήσεις στο LinkedIn ήταν 2 δις. Ενώ το 2011 οι αναζητήσεις στο LinkedIn ξεπέρασαν τα 4 δις.
  • Το LinkedIn είναι σήμερα διαθέσιμο σε 14 γλώσσες: Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ινδονησιακά, Ιταλικά, Ιαπωνικά, Κορεατικά, της Μαλαισίας, Πορτογαλικά, Ρουμανικά, Ρωσικά, Ισπανικά, Σουηδικά και Τουρκικά.

 

2013-LINKEDIN-BY-NUMBERS

Το LinkedIn είναι ένα σοβαρό εργαλείο επαγγελματικής δικτύωσης. Μέσω αυτού ο επαγγελματίας μπορεί να γνωρίσει συναδέλφους, ανταγωνιστές, να ανταλλάξει γνώσεις με συναδέλφους να αναζητήσει εργασία και να κοινωνικοποιηθεί στον κύκλο του και την αγορά που τον ενδιαφέρει.

 

Εσείς έχετε επαγγελματικό προφίλ στο LinkedIn;

  • Κοινοποίηση:

Christos Rontos

Author Since: 17 Φεβρουαρίου 2023

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.