Ηλεκτρονικές Πληρωμές με Πιστωτικές Κάρτες

Η πιο δημοφιλής μέθοδος πληρωμής μέσω Internet είναι μέσω πιστωτικών καρτών. Πρόκειται για δοκιμασμένη μέθοδο από τις παραδοσιακές αγορές, με την οποία είναι εξοικειωμένοι οι καταναλωτές. Η χρήση πιστωτικών καρτών σε ένα δικτυακό κατάστημα ακολουθεί την ίδια διαδικασία με τα πραγματικά καταστήματα.
Για να πραγματοποιήσετε δικτυακές πωλήσεις μέσω πιστωτικών καρτών :
  • Αρχικά, θα πρέπει να αποφασίσετε ποιες κάρτες επιθυμείτε να δέχεστε. Οι πιο δημοφιλείς πιστωτικές κάρτες είναι οι Visa, Diner’s Club, MasterCard και American Express. Αν πραγματοποιείτε συναλλαγές με την Ιαπωνία θα πρέπει να δέχεστε και την κάρτα JBC (Japanese BankCard).
  • Για να ενεργοποιήσετε τις συναλλαγές μέσω πιστωτικών καρτών, θα πρέπει να συνεργαστείτε με κάποια από τις εταιρείες εκτέλεσης δικτυακών πληρωμών μέσω πιστωτικών καρτών (Cybercash, PaymentNet, κλπ). Οι εταιρείες αυτές σας παρέχουν το απαραίτητο λογισμικό το οποίο θα πρέπει να εγκαταστήσετε στον secure server σας προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι συναλλαγές. Μόλις ένας πελάτης πληκτρολογήσει τον αριθμό της πιστωτικής του κάρτας και τα υπόλοιπα στοιχεία που του ζητούνται και πατήσει το πλήκτρο επικύρωσης της συναλλαγής, ενεργοποιείται το λογισμικό της εταιρίας εκτέλεσης πληρωμών. Η διαδικασία είναι απόλυτα ασφαλής εφόσον πραγματοποιείται με ασφαλές (secure) πρωτόκολλο επικοινωνίας. Η διαδικασία ολοκληρώνεται όταν λάβετε επιβεβαίωση της συναλλαγής από την εταιρία πληρωμών. Με την ολοκλήρωση της συναλλαγής κατατίθενται από την εταιρία πληρωμών τα χρήματα στο λογαριασμό της επιχείρησής σας.
  • Τέλος, όπως και στις παραδοσιακές πληρωμές μέσω πιστωτικής κάρτας, θα πρέπει να συνεργαστείτε με μια τράπεζα και να ανοίξετε ένα λογαριασμό ειδικού τύπου.

πηγή: http://www.go-online.gr/

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *