Γνωρίζετε ποιες είναι οι πηγές επισκέψεων "traffic Sources" ενός site;

26 Οκτωβρίου 2009
2 Προβολές

Πως ένα site ανεβαίνει στην κορυφή των αποτελεσμάτων αναζήτησης; Πέρα από να πληρεί τα κριτήρια του Google, είναι πολύ καλό να υπάρχει ίση επισκεψιμότητα από μηχανές αναζήτησης (search engines), άμεσες επισκέψεις (direct traffic) και επισκέψεις από άλλα site (referring sites). Αυτές είναι οι τρεις πηγές επισκέψεων μιας ιστοσελίδας.

Traffic Sources Overview

Traffic Sources Overview

Στο πλάνο μας πρέπει να έχουμε προσέξει πως αν έχουμε επισκέπτες 33% από μηχανές αναζήτησης (search engines), 33% από άμεσες επισκέψεις (direct traffic) και 33% επισκέψεις από  άλλα sites (referring sites), τότε το page rank της ιστοσελίδας μας ανεβαίνει και βρίσκεται σε πολύ σταθερά σημεία.

Μηχανές αναζήτησης (search engines)

Ο πρώτος στόχος όλων των ιστοσελίδων είναι να ανέβουν στα σκαλιά των αποτελεσμάτων του Google σε συγκεκριμένες λέξεις κλειδιά. Καλό είναι με το SEO που θα εφαρμόσουμε να πετύχουμε τις πρώτες μας επισκέψεις από το Google, γιατί γνωρίζουμε πολύ καλά ότι όποιος τα καταφέρνει με το Google τότε τα καταφέρνει και με τις άλλες μηχανές χωρίς να κάνει απολύτως τίποτα.

Για βελτιστοποίηση SEO μπορείτε να πάρετε αρκετές συμβουλές από το ιστολόγιο μας.

Άμεσες επισκέψεις (direct traffic)

Γνωρίζετε το in.gr, το e-shop.gr, το xe.gr, το blb.gr; Μερικά ναι, μερικά όχι. Αυτά τα ονόματα που θυμόμαστε τα πληκτρολογούμε κατευθείαν στην γραμμή διευθύνσεων του explorer μας, τα λέμε από στόμα σε στόμα, τα αναφέρουμε εύκολα σε emails, blogs κλπ. Τα καλά domains όπως επίσης και τα καλά site με μέτρια domain τα οποία τα έχουμε στα αγαπημένα μας,τα επισκεπτόμαστε direct από τον explorer μας. Αυτά τα site πάνε όντως καλά. Μια διαφήμιση στην τηλεόραση, σε εφημερίδα, σε πανό, ακόμα και ένα αυτοκόλλητο στο αυτοκίνητό μας:

Τα πάντα σε ένα site www.klp.gr

Ανεβάζουν πολύ τις direct visits σας.

Επισκέψεις από  άλλα sites (referring sites)

Μπείτε σε ένα forum σχετικό με το site σας, δημοσιεύετε ένα ωραίο και απλό θέμα, βάλτε ένα ή δύο συνδέσμους με το site σας και καλή αρχή. Καταχωρήστε το url σας σε καταλόγους δωρεάν προβολής, επιλέξτε αυτούς με το καλύτερο Page Rank. Σε όποιο άλλο site και να διαχειρίζεστε, τοποθετήστε συνδέσμους ώστε να “επικοινωνούν” μεταξύ τους.

Ίσως ενδιαφέρεστε

Επιλέγοντας Design για την ιστοσελίδα σας
Εικόνες και γραφικά, Επιχειρήσεις
100 προβολές
Εικόνες και γραφικά, Επιχειρήσεις
100 προβολές

Επιλέγοντας Design για την ιστοσελίδα σας

Marianna - 16 Μαρτίου 2018

Η επιλογή του design για την ιστοσελίδα σας είναι σημαντική υπόθεση. Το παν είναι η συνολική εμφάνιση, η αίσθηση και…

5 Plugins του WordPress για βελτιστοποίηση του WordPress site σας!
SEO - Προώθηση ιστοσελίδων
95 προβολές
SEO - Προώθηση ιστοσελίδων
95 προβολές

5 Plugins του WordPress για βελτιστοποίηση του WordPress site σας!

Christos Rontos - 15 Μαρτίου 2018

Γιατί το καλό SEO είναι μια επιτακτική ανάγκη για όλους τους ιστότοπους; Λοιπόν, το SEO είναι γνωστό ως η βελτιστοποίηση…

Μπορεί το SEO να βοηθήσει τη μικρή μου επιχείρηση;
SEO - Προώθηση ιστοσελίδων, Επιχειρήσεις
78 προβολές
SEO - Προώθηση ιστοσελίδων, Επιχειρήσεις
78 προβολές

Μπορεί το SEO να βοηθήσει τη μικρή μου επιχείρηση;

Marianna - 7 Μαρτίου 2018

Μπορεί να είστε μεγάλος επιχειρηματίας, αλλά και μικρομεσαίος. Και στις δύο περιπτώσεις, ένα πράγμα παίζει βασικό ρόλο: Όλες οι επιχειρήσεις,…

Σχολιάστε

Το email σας δεν δημοσιεύεται