On-Site vs. Off-Site SEO: Τι είναι και πώς μπορούν να με βοηθήσουν;

4 Σεπτεμβρίου 2017
86 Προβολές

Πολλά ακούγονται για το SEO, αλλά το πιο παράλογο είναι ότι πρόκειται για κάτι το εξαιρετικά δύσκολο και δυσπρόσιτο. Η βελτιστοποίηση του website σας – πράγματι – απαιτεί προσπάθεια και πολύ χρόνο, αλλά μπορεί να το αναλάβει ο οποιοσδήποτε σε ένα ικανοποιητικό βαθμό. 

Ο καλύτερος τρόπος για να διαχωρίσετε την έννοια SEO και να διευκολυνθείτε, είναι να προσεγγίσετε άλλες 2 διαφορετικές έννοιες: 

…το OnSite SEO και OffSite SEO.

Χρειάζεται να συνδυάσετε και τα 2 στο website σας, για να μεγιστοποιήσετε τα αποτελέσματα του SEO. Πριν όμως τις συνδυάσετε, καλό είναι να τα διαχωρίσετε:

On-Site SEO ↓

Off-Site SEO ↓

On-Site SEO

Το On-Site SEO, όπως διακρίνεται και από το όνομά του, έχει να κάνει με όλες τις προσπάθειες ΠροώθησηςSEO που πραγματοποιούνται στο ίδιο το website σας.

Λεξεις-κλειδια (Keywords)

Πρόκειται για τη σημαντικότερη πτυχή του On-Site SEO.

Κάθε σελίδα περιεχομένου του website σας, θα πρέπει να περιέχει αρκετές λέξεις-κλειδιά, ενώ η αρχική σελίδα πρέπει να αντιστοιχίζεται σε 1 μόνο λέξη-κλειδί, η οποία δεν είναι το brand σας ή το όνομα της εταιρείας σας.

Για να καθορίσετε τις λέξεις-κλειδιά που θα χρησιμοποιήσετε, πρέπει να κάνετε συγκεκριμένη έρευνα από εσάς, σε συνεργασία με την ομάδα σας.

Θα δημιουργήσετε μια λίστα λέξεων-κλειδιών που αντιπροσωπεύουν τις υπηρεσίες που προσφέρει η επιχείρησή σας. Επικεντρωθείτε σε λέξεις-κλειδιά με μακροπρόθεσμη σημασία, καθώς ταξινομούνται ευκολότερα, σε σχέση με τις βραχυπρόθεσμες. Χρησιμοποιήστε κάποιο δωρεάν εργαλείο για την έρευνά σας, όπως το Google Analytics. Δημιουργήστε όσες περισσότερες μπορείτε.

Αφού ετοιμάσατε τη λίστα με τις λέξεις-κλειδιά, προσδιορίστε ποιες αξίζει να χρησιμοποιήσετε για το περιεχόμενό σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε 2 εργαλεία για να το καταφέρετε: Google Analytics και Google Trends.

Στο Google Trends, πληκτρολογήστε τις λέξεις – κλειδιά που θέλετε να συγκρίνετε ως προς τη ζήτηση και την απόδοση στο Διαδίκτυο και το χρονικό διάστημα που επιθυμείτε.

Μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε και για άλλες σελίδες περιεχομένου, αλλά καλό να είναι να επιλέξετε μόνο 5 ως τις καλύτερες επιλογές λέξεων – κλειδιών για την αρχική σας σελίδα.

Εγκαταστείστε τις 5 αυτές λέξεις-κλειδιά, κάνοντας δοκιμές, χρησιμοποιώντας το εργαλείο που αναφέραμε πιο πάνω, Google Trends. Θα πρέπει να μελετήσετε τις τάσεις της Google, και να συγκρίνετε τη σημαντικότητα των λέξεων – κλειδιών.

Απλοποιήστε τη διαδικασία, εγκαθιστώντας μια επέκταση (π.χ. SEOQuake) στον Browser του Chrome. Με τον τρόπο αυτό, θα βλέπετε λεπτομέρειες και πληροφορίες για κάθε website που εμφανίζεται στην πρώτη σελίδα της Google, όπως:

  • Το πότε ευρετηρίασε η Google ένα website (Google cachedate),
  • την Alexa κατάταξη του (Alexa rank),
  • την ηλικία του στο Web (Webarchive age),

και πολλές ακόμα χρήσιμες παραμέτρους:

SEOQuake

SEOQuake_Chrome

Κάντε μια αναζήτηση στην Google για κάθε μία από τις λέξεις – κλειδιά που επιλέξατε, για να δείτε σε ποια από αυτές είναι ευκολότερο να κερδίσετε μια κορυφαία θέση στην αναζήτηση.

HTML Tags

Ένας άλλος τρόπος ανάπτυξης του On-Site SEO, είναι με τις ετικέτες HTML (HTML tags). Οι ετικέτες αυτές, διασφαλίζουν ότι η Google γνωρίζει για τη σελίδα σας και περί τίνος πρόκειται.

Η λέξη – κλειδί, θα πρέπει να βρίσκεται στην ετικέτα <title> στην αρχή, καλύτερα κοντά στις πρώτες λέξεις. Θα περιέχει όχι περισσότερους από 65 χαρακτήρες, ώστε να εμφανίζεται ολόκληρη.

Οι λέξεις – κλειδιά, θα πρέπει επίσης να βρίσκονται στην πρώτη ετικέτα <h1> της σελίδας ή σε οποιαδήποτε άλλη ετικέτα κεφαλίδας, στις ετικέτες για εικόνες <alt>, στην περιγραφή (meta description), στην URL διεύθυνση, καθώς και στην πρώτη παράγραφο.

Τέλος, βεβαιωθείτε ότι το κείμενο στην αρχική σελίδα περιέχει τουλάχιστον 300 λέξεις, όπου υπάρχει η λέξη – κλειδί και τα συνώνυμά της, οδηγώντας σε συνολική πυκνότητα λέξης – κλειδιού από 0,5% έως 2,5%.

Το περιεχόμενο θα πρέπει να είναι πρωτότυπο και μοναδικό, χωρίς ομοιότητες με άλλες σελίδες του website σας και να περιέχει συνδέσμους (links) που οδηγούν σε άλλες σχετικές ιστοσελίδες.

Off-Site SEO

Ό, τι έχει να κάνει με links, είναι το Offsite SEO. Κάθε link, δείχνει στην Google ότι οι χρήστες θα βρουν αξιόλογο περιεχόμενο στον ιστότοπό σας και ότι αξίζει να τον προωθήσει στις υψηλότερες θέσεις των σχετικών αναζητήσεών της.

Link Building

Σύνδεσμοι προς την αρχική σας σελίδα, από άλλες ιστοσελίδες, υπό την προϋπόθεση ότι η αρχική σας σελίδα είναι έγκυρη. Μπορείτε να ελέγξετε τον τρέχοντα σας στην Κονσόλα αναζήτησης Google

Για καλύτερο SEO, θα πρέπει να μεγιστοποιήσετε τις στοχευμένες συνδέσεις στον ιστότοπό σας, το οποίο μπορείτε να επιτύχετε μέσω link building.

Μπορεί να ακούγεται παράλογο, αλλά το ποσό της χειροκίνητης δημιουργίας συνδέσμων που πραγματοποιείτε μόνοι σας θα πρέπει να είναι ελάχιστο. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η Google παρατηρεί τους χειροκίνητα ενσωματωμένους συνδέσμους και θα επισημάνει τον ιστότοπό σας ως ανεπιθύμητο. Αντ ‘ αυτού, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε μερικές από τις ακόλουθες μεθόδους.

Blogging

Ο βέλτιστος τρόπος για να δημιουργήσετε links (Link Building) και ένα εξαιρετικό περιεχόμενο που όλοι θα θέλουν να μοιραστούν, είναι το blogging.

Αναφερθείτε σε αξιόπιστες επιχειρήσεις και επαγγελματίες στις αναρτήσεις σας, για να ενθαρρύνετε τις κοινοποιήσεις σας.

Επίσης, μπορείτε σε ένα εξωτερικό blog να καταχωρίσετε ανταγωνιστικό και ποιοτικό περιεχόμενο έτσι ώστε να εισαγάγετε μερικές συνδέσεις που να οδηγούν στον δικό σας ιστότοπο.

ληγμενα domains

Αγοράζοντας ληγμένα domains και ενεργοποιώντας τα ξανά προς το νέο domain το οποίο εργάζεστε, ενισχύει το ποιοτικό link building προς τον ιστότοπο σας. Αυτό απαιτεί αρκετή προσπάθεια, αλλά αξίζει.

Σπασμενα links

Μια τελευταία τεχνική, είναι να εντοπίσετε ένα site υψηλής επισκεψιμότητας, και συγκεκριμένα τους συνδέσμους που περιέχει προς ιστοσελίδες οι οποίες δεν είναι πια ενεργές. Ζητήστε με την καταχώρηση του περιεχόμενου σας να τους αντικαταστήσετε.

 

πηγή: boostability.com

Βρίσκεστε εδώ:

Σχολιάστε

Το email σας δεν δημοσιεύεται

Σχετικά άρθρα